QR koda

Ang.: “Quick Response code” oz. v dobesednem prevodu “hitro-odzivna” koda.

V trgovinah ZOOTIC vam na določenih informacijskih karticah ponujamo hiter dostop do dodatnih informacij s pomočjo QR kode.

Kako prebrati QR kodo?

Za branje QR kode potrebujete majhen, nevsiljiv programček, ki ga morate namestiti na vašo mobilno napravo.  Po namestitvi in pozneje ob prvem zagonu, vas programček obvesti, da želi zagnati fotoaparat. Vse to se zgodi zelo hitro, torej ni pretirano zahtevno in potrebno je izvesti samo enkrat. Pozneje aplikacija vedno zaznava in interpretira/bere QR kodo. Zelo priročno.

Zakaj QR koda?

QR koda nam omogoča, da informacije strnemo v kompaktno obliko. Izredno uporabna je recimo za branje spletnih povezav, saj nam dolgih URL-jev (spletnih povezav) ni potrebno vnašati ročno, temveč nam programček skenira kodo ponudi povezovanje zgolj s pritiskom na ponujeno povezavo. Ko se enkrat navadite uporabljati QR kodo boste zagotovo večkrat iz radovednosti skenirali tudi tiste RQ kode, ki jih primeroma najdemo na embalaži izdelkov ali na promocijskem materialu.
Zanimivost: QR koda sploh ni novost, temveč je z nami že od leta 1994. Uporabljali so jo pa v avtomobilski industriji.

Kateri čitalec naj prenesem?

QR koda je univerzalna, praktična oblika digitalnega zapisa informacij in preberejo jo lahko številni programski čitalci, ki jih najdemo na GOOGLE PLAY ali APP STORE. Pomembno je, da preneste programček, ki je primeren za vaš operacijski sistem. Današnji pametni telefoni imajo različne operacijske sisteme, med katerimi sta v veliki prednosti predvsem ANDROID (LG, SAMSUNG, HTC, NOKIA, HUAWEI, CAT, SONY, ASUS, ) in iOS (iPhone).

Da ne boste predolgo iskali, vam ponujamo povezavi za obe različici, seveda po našem izboru.

Ne pozabite! Lahko si namestite QR čitalec po želji, saj jih tako GOOGLE PLAY, kot tudi APP STORE ponujata celo paleto.