Steklen terarij Exo-Terra

Terariji Exo terra, steklen terarij, steklen terarij iz steklaSteklen terarij predstavlja idealno bivaliŔče za ptičje pajke, Ŕkorpijone, paličnjake in Ŕtevilne druge živali. Izoblikovali so ga evropski herpetologi.

Vrata na sprednjem delu terarija omogočajo enostaven dostop v notranjost za potrebe hranjenja in vzdrževanja. Posebno oblikovana ključavnica preprečuje pobege živali. Mrežast pokrov, ki pokriva ta steklen terarij, omogoča učinkovito zračenje. Pokrov lahko v celoti odstranimo, kar nam omogoča enostavno čiŔčenje in postavitev dekoracije. Na zadnjem delu pokrova je 5 odprtin z zaklopom, ki omogočajo enostavno napeljavo električnih priključkov. Dno steklenega terarija je dvignjeno, kar omogoča varno namestitev talnega grelca. Patentiran sistem prezračevanja skrbi za optimalno prezračevanje in preprečuje rosenje sprednjega stekla. Terarijsko ozadje ima naraven izgled in je enake barve, kot vsa ostala Exo-terria dekoracija (posodice za vodo, vodni slap, grelni kamni itd.). Vtori na zadnji strani ozadja omogočajo enostavno namestitev električne napeljave, ki je tako skrita in ne moti izgleda terarija.

Ozadje je nerejeno iz črnega polistirena, zato so morebitne poŔkodbe glazure ozadja nemoteče. Polistiren deluje kot dober izolator in ga po potrebi enostavno odrežemo na željeno dimenzijo. Izbirate lahko med Ŕtevilnimi dimenzijami steklenih terarijev, ki so prilagojeni talnim ali drevesnim vrstam živali. Svetilke, grelna telesa, dekoracija in izjemno lične podstavne omarice so naprodaj ločeno.